сряда, 26 март 2008 г.

Хрупки

Няколко идеи за нашите любими - салати и сандвичи. Вдъхновено от Butchers.

-1-

Веджи сандвич с глупости.
Тъй като чиабатите са твърди, купуваме франзела. Освен ако сандвичът е за Фред Флинтстоун, отрязваме една трета и я разрязваме посредата. Намазваме с Philadelphia Krauter, слагаме няколко печени патладжана, маринована чушка, 2-3 маслини, каперси. Добавяме горчица по вкус и желание.

-2-
Салата по случайност.
Накъсваме 1 маруля, накълцваме 2 червени чушки и 2 домата. Добавяме 1 опаковка "Крем за мазане- йогурт" и 2 лъжици дижонска горчица. Разбъркваме.

-3-
Салата магданозена.
1 краставица, 2 домата, стрък магданоз. Подправяме с балсамико, зехтин и сол. Магданоза, както вчера ме светнаха, може да накълцате с ножица - по-бързо и по-чисто. ))

-4-
Печена дюля (courtesy of Лиза). Разрязваме дюлите наполовина, издълбаваме вътрешността, на всяка половинка слагаме по 1 лъжица мед и няколко ореха. Запичаме докато омекнат.

Fashion(много женски пост)

Последно време попадам ту на едно, ту друго малко местенце, където всякакви жизненоважни аксесоари тип гердани или жартиери са шарени, продавачите усмихнати, а цените два пъти по-ниски от средните за града. За мои колеги в куеста за дрешки:

Китайското дюкянче за некитайски шалове и гердани. Намира се в пресечка на Пиротска, от лявата страна като се върви от Халите. То е миниатюрно, буквално метър на метър, но ще го познаете по извадените многобройни закачалки с шалове, плетените цветя и очарователно сладката продавачка-азиатка, която знае 3 думи на български и е облечена като Амели Пулен. Шалове между 6 и 9 лв., огромното разнообразие плетени цветя - по 3 лв., етно герданите са евтини също.

Магазинът за чорапи и хибридите им с други елементи на бельото на бул. Борис III. От дясната страна посока Руски Паметник, малко преди Пирогов. Колкото и да е прозаично, чорапогащниците са шарени, има и екстравагантни разцветки и рисунки, при това са българско производство за около 5 вместо обикновеното около 20 лв.

Индийският на Орлов мост. Който и така всички знаят, но не мога да пропусна да го спомена - заради добре подбрания асортимент, балансиращ между екзотичното и подходящото за носене, и постоянните намаления.

неделя, 23 март 2008 г.

Съвест

Цитирам ForTheNature.org:

Само преди дни министърът на околната среда и водите отказа да подпише заповед за спиране на незаконното строителство в Национален парк и защитена зона Рила. Министърът се опита за оправдае строежа в отговор на въпрос, зададен му от народния представител Н.Христов: 

"Имайки предвид общественото предназначение и напредналата фаза на напредване на обекта и естеството на допуснатите нарушения, както и практическата невъзможност за възстановяване на предишното състояние, считам за нецелесъобразно  прилагането на принудителни мерки като спиране на строителството и предписания за разрушаване на вече построеното."