вторник, 16 октомври 2007 г.

Inspired by Nixonixo

Вдъхновено от Евстати и Архимед и (или въпреки) лекция по Политики на Европа.


Вегетарианец в месокомбинат

Миналата седмица се разходих до "Карол-Фернандес Мийт". Четири етажа шунки, луканки, салами, най-разнообрзни старци, включително Бански, и младежи, включително на работа. И аз, дето не ям почти нищо от това. Може би ако изключим младежите.

понеделник, 15 октомври 2007 г.

Blog Action Day... да, и тук

Преди няколко дни някакъв случаен човек в стаята ни попита моята съквартирантка усеща ли глобалното затопляне, като не ни пускат парното. Тя каза, че глобално затопляне няма. И не, не се шегуваше.

И така, честит Blog Action Day на всички, които смятат, че с планетата всичко си е ок и няма какво толкова да се притесняваме.

А междувременно, ей така, не защото може да "повредим" природата, а защото е по-яко, нека си сложим по една енергоспестяваща крушка на лампите, да изхвърляме фасовете във фас-кошчетата, да не ползваме найлоновите торбички в магазините (опцията лична пазарска чанта, освен всичко друго, е и доста на мода напоследък) и да вървим по-често. А ако засадите някое цветенце в градинката пред блока или просто я изчистите, може и да не ви похвалят, но със сигурност, ако не друго, то поне гледката от терасата ви ще е по-хубава.

И, да, в София през август се дишаше по-леко.
Bloggers Unite - Blog Action Day