вторник, 6 ноември 2007 г.

What to ____ or not in London

Бях за една седмица до Лондон за ваканцията и реших поне фрагментарно да споделя някакви впечатления (освен, че съм се снимала с Джони Деп и Фидел Кастро…малко восъчни, но много убедителни), докато не съм ги разпиляла съвсем.

EAT

Pret à manger стана любимото ми място за сандвичи. Вкусно, прясно приготвено, с достоен избор от вегетарианско – и забавни коментари и бележки навсякъде. Препоръчвам.

Papageno – кичозен ресторант някъде по Strand (колко е хубаво човек да играе Монопол – улиците звучат толкова познато). Злато и кадифе навсякъде, претрупано с барокови фрески, картини, театрални маски. Като добавим, че при всичко това звучи и опера, не е много ясно, как сред целия този претрупан разкош остава място за посетители. Но ако остане – бързайте да го заемете, хаосът на Декамерон на живо си заслужава.

DRINK

Не пийте бира. Единствената добра английска бира е немската. Даже прословутият ale е толкова блудкав, че не ми се говори.

Smoothies. Мммм…

Чай. За мен като любител на чая, честно казано… чай като чай. Ароматизиран. Сигурно просто не съм попаднала на правилния, но нищо особено. С коняк става.

LIVE

Все пак не мога да проумея, как може англичаните още да не са открили топлата вода – имат по два отделни крана за гореща и студена, не смесват. Как при това да си вземеш нормален душ, за мен е загадка. Един от неприятните фактори през времето на острова.

TRAVEL

Какво може да се каже за една любов. Винаги е трудно. Особено за любов толкова искрена, страстна, ту появяваща се, ту изчезваща в далечината, червена и двуетажна… There are no words. Или има една – потегляме!

Oyster card. Рекламират я навсякъде, можете да си я купите в метрото (на което аз така и не се повозих, признавам си; е, мога и като сноб-московчанин да кажа, че ми е простено). С нея се пътува с автобус и метро повече от два пъти по-евтино.