сряда, 26 март 2008 г.

Fashion(много женски пост)

Последно време попадам ту на едно, ту друго малко местенце, където всякакви жизненоважни аксесоари тип гердани или жартиери са шарени, продавачите усмихнати, а цените два пъти по-ниски от средните за града. За мои колеги в куеста за дрешки:

Китайското дюкянче за некитайски шалове и гердани. Намира се в пресечка на Пиротска, от лявата страна като се върви от Халите. То е миниатюрно, буквално метър на метър, но ще го познаете по извадените многобройни закачалки с шалове, плетените цветя и очарователно сладката продавачка-азиатка, която знае 3 думи на български и е облечена като Амели Пулен. Шалове между 6 и 9 лв., огромното разнообразие плетени цветя - по 3 лв., етно герданите са евтини също.

Магазинът за чорапи и хибридите им с други елементи на бельото на бул. Борис III. От дясната страна посока Руски Паметник, малко преди Пирогов. Колкото и да е прозаично, чорапогащниците са шарени, има и екстравагантни разцветки и рисунки, при това са българско производство за около 5 вместо обикновеното около 20 лв.

Индийският на Орлов мост. Който и така всички знаят, но не мога да пропусна да го спомена - заради добре подбрания асортимент, балансиращ между екзотичното и подходящото за носене, и постоянните намаления.

Няма коментари: